Varikko

Alonsosta uusi Schumi

03.08.2005 11.55 - moottoriurheilu 

Vuosien varrella on puhuttu paljon siitä kuinka Schumin ylivoima on perustunut tallikaveriin nähden ylivoimaiseen kalustoon ja tallin keskittymiseen vain yhteen autoon. Jo Benetton-aikanaan Schumin tallikaverina JJ. Lehto valitteli testin puutetta, kun Schumi omi kaikki testit itselleen ja autosta tuli luonnollisestikin Schumille mieluinen, mutta muille vaikea ajettava.

Nykyään Benettonista on tullut Renault ja tallissa valtaa käyttää uusi "tulevaisuuden Schumi", Fernando Alonso. En tiedä onko vika tallissa vai kuskeissa, mutta tuntuu kovin oudolta että siinä vaiheessa kun Trulli viime kaudella sai potkut tallista huonojen ajosuoritusten takia, hän oli Alonsoa edellä MM-pisteissä. Miksi siis hän sai potkut eikä Alonso?

Tällä kaudella kuvio on säilynyt muuten samanlaisena, paitsi että Renault on tehty alusta alkaen Alonson ehdoilla, eikä sillä voi kukaan muu ajaa, sillä Alonson ajotyyli poikkeaa vielä  Schumiakin enemmän "tavallisen kuskin" ajotyylistä. Tämä on näkynyt Fisichellan otteissa koko kauden, ehkä kauden avaus-GP:n tuurivoittoa lukuunottamatta.

Schumissa ja Alonsossa on siis sen verran yhteistä että kummatkin taitavat vallankäytön aseenaan kilpailijoita vastaan. Eihän siinä mitään pahaa ole, mutta tuntuu vähän epäreilulta kun suomalaiset eivät ole tätä koskaan osanneet, ja ovat joutuneet tekemään mestaruutensa eteen tavallaan enemmän töitä kuin kilpakumppaninsa. Eivätkä Schumi ja Alonso ole suinkaan yksin. Alain Prost ja muutkin suuret mestarit osasivat nämä temput, kuten Nigel Mansell uransa jälkeen toi julki, ajettuaan urallaan mm. Prostin tallikaverina. Olisiko suomalaistenkin jo aika oppia että F1 on muutakin kuin kovaa ajoa?

Comment

Comments

(anon, 04.08.2005 09.57)

Testi vain... - Ismo -

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu