Varikko

Pelaako McLaren itsensä ulos?

08.11.2005 14.26 - moottoriurheilu 

McLaren käyttää ensi kaudella vuonna 2007 lajista pois jäävän Michelinin renkaita. Samoin tekee Renault, mutta heidän kykynsä uudistua on aina ollut parempi kuin brittitallin, joten Renaultille yhden kauden etumatkan antamisesta kilpailijoilleen tuskin muodostuu ongelmaa tai riskiä. Sen sijaan McLarenille tällä voi tulevaisuuden kannalta olla arvaamattomia vaikutuksia.

Viimeisimpänä käänteenä Adrian Newey lähtee tallista tammikuussa sopimuskauden loputtua. Onko Neweyn kaltaisen velhon päästäminen kilpailijan leipiin viisasta, ja ennen kaikkea, mistä McLaren löytää samanlaisen virtuoosin hänen tilalleen? Vai onko Newey sittenkään sellainen taikuri kun on annettu ymmärtää? Vaikkei olisikaan, niin kun katsoo McLarenin ja Mercedeksen yhteisiä vuosia, käy selväksi että paketin heikompi osapuoli on aina ollut moottorivalmistajan osuus. Auto on aina ollut joko hyvä tai erinomainen. Jos haetaan viimeisen 5-6 vuoden ajalta yksi yleisin suoraan moottoriin liittymätön keskeytyksiä aiheuttanut vika, niin se on auton hydraulijärjestelmä. Sekään ei siis ole aerodynamiikkavelho Neweyn käsialaa. Voidaan siis sanoa että mikään negatiivinen asia McLarenilla ei ole liittynyt Newey:iin. Tällainen kultakimpale ollaan päästämässä karkuun varsinkin kun vuodeksi 2008 uumoillaan suuria aerodynamiikkamuutoksia, kuten CDG-takasiipeä.

Alan yhä enemmän olla sitä mieltä että tulevan kauden olisi syytä olla Kimin viimeinen McLarenilla, sillä alamäki voi alkaa koska tahansa ja siitä voi tulla pitkä. Voin tietysti olla väärässä, ja toivonkin olevani. Mutta ainakin Italiassa on sellainen talli joka osaa tehdä kestäviä autoja. Kaiken muun Kimi osaa parhaimmillaan paikata omalla ajotaidollaan, joten miksi ei?


Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

jabe (anon, 17.11.2005 01.17)

En oikein jaksa uskoa yhden miehen vaikuttavan niin paljon. Kyseessä on kuitenkin tiimi, joka ne hommat tekee. Ja lisäksi jostain kuulin, että viimeaikoina Newey ei olisi edes osallistunut auton suunnitteluun kovin aktiivisesti, vaan lähinnä koordinoinut suunnittelutiimiä. Aika näyttää.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu