Varikko

Mestari ilman omaa syytään?

14.10.2005 16.27 - moottoriurheilu 

Olen pitkin kautta ollut sitä mieltä, että Alonso on kumma persoona. Hän antaa itsestään leppoisan ja rennon vaikutelman, niinkuin ei vähästä hätkähtäisi. Hänen kommenttinsa kuitenkin kertovat epävarmasta selittelijästä, jolla on tapana kääntää juttunsa itselleen edulliseen suuntaan. Ylipäätään on kumma että tällaisesta henkilöstä pidetään F1-maailmassa niinkin paljon.Hänen uusin lausuntonsa kertoo taas kaiken oleellisen:
 
 - Yritän voittaa kisan, mutten sen takia, että Kimillä on seitsemän voittoa. En välitä siitä, kuinka monta voittoa toisilla on. Jos tilanne säilyy tällaisena, niin olen tyytyväinen, koska olen voittanut vain yhden kisan vähemmän kuin F1:n paras auto, Alonso totesi Kiinan GP:n alla.
 
Jos asiaa ei sen kummemmin ajattele, niin "piikki" menee ohi. Tutkittuani hänen käytöstään jo pari vuotta, tämän kaltainen "viaton" kommentti saa omissa ajatuksissani ihan eri kaiun. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta.

Alonso on pitkin kautta vihjaillut lehdistön edessä McLarenin suuntaan, kun McLarenin nopeus on meinannut "varastaa shown", että Renault on itse asiassa paras auto, koska se on luotettava ja silti nopea. Tämähän on ihan totta, kun pisteitä lasketaan koko kaudesta eikä vain yksittäisistä kisoista.

Surkean alun jälkeen McLaren on ollut supernopea ja on napannut näyttäviä voittoja Alonson haaliessa McLarenin ongelmien myötä heruneita tuuripisteitä. Ihmiset ovat jopa alkaneet puhumaan jopa, että moraalinen maailmanmestari onkin Kimi! Tässä tilanteessa Alonsolle tuli jostain syystä kova tarve kääntää koko asia päälaelleen, eli että nyt sitten Mäkki onkin paras auto, ja hän voi ottaa kunniat itselleen siitä, että on voittanut MELKEIN yhtä monta kisaa "huonolla" autolla, kuin Kimi sarjan parhaalla autolla. Kumpikin kommenteista voi tietyissä olosuhteissa olla totta, mutta ei saman kuskin suusta ja samalla kaudella, ei!

Melkein toivoisin, että McLaren häviäisi valmistajien mestaruuden (eli olisi virallisesti huonompi auto kuin Rellu!), mutta Alonso jäisi 6:een voittoon. Mitähän hän sitten keksisi selitykseksi...? Ensimmäinen maailmanmestari pitkään aikaan, joka ei ole mielestäni mestaruuttaan ansainnut, koska radalta löytyy ehkä useampikin parempi kuski kuin hän. Jos on riittävän hyvä, ei tarvitse selityksiä tai takinkääntöjä. Kimi on käyttäytynyt koko kauden niinkuin mestarin arvolle sopisi, ja siitä tosi iso plussa hänelle. Siviilielämässä on sattunut ja tapahtunut, mutta se ei suomalaistähteä himmennä. Tsemppiä Kiinaan Kimi!

Edit 16.10.2005: Niin siinä sitten kävi, eli Renault on paras auto ja Kimi voisi halutessaan kääntää asian niin päin, että "hän voitti yhtä monta kisaa kuin sarjan paras auto". Kimi on kuitenkin suoraselkäinen, rehti Suomalainen ja hän ei moiseen pelleilyyn alennu. Antaa kaikenkarvaisten katkerien bloki-kirjoittelijoiden hoitaa se puoli. ;)
 

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu